Westfriese Markt Schagen

Iedere donderdag vanaf 29 juni t/m 31 augustus Westfriese Markt in Schagen

Vele delegaties uit het gehele land tonen de plaatselijke of regionale klederdracht o.a. uit Friesland, Limburg, Groningen, Drente en Noord- en Zuid-Holland. Er komen rond de 145 gasten van buiten Schagen, maar dit kunnen er nog meer worden. De gasten worden ontvangen in de Bron en lopen met de optocht mee. Voor velen de kans om de klederdrachten van heel dichtbij te zien. Het geheel wordt deskundig van commentaar voorzien. Nergens in Nederland vindt een evenement van deze omvang plaats. De te showen klederdrachten komen uit heel Nederland.

De presentaties zijn op het podium bij de kerk en op het Slotplein.
Beide lokaties zijn buiten. Bij regen in de kerk en het Makado.

De presentaties zijn van 12:00-14:00 uur.

Na afloop van de klederdrachtenshow nemen de groepen deel aan een broodmaaltijd in de open lucht voor Hotel Marktstad , dit zal rond 14.00 uur zijn.

Om 10:45 uur vertrekt, ter hoogte van café Spoorzicht aan de Nieuwe Laagzijde, de bonte stoet van in originele Westfriese klederdracht gestoken Schagenezen en gasten, lopend of gezeten op of in boerenwagens, sjeezen en landauers, die getrokken worden door prachtige paarden door het centrum van Schagen. Iedere Westfriese donderdag wordt gekenmerkt door een specifiek dagprogramma.

Programma seizoen 2023:
4 juli: Dag van de oude ambachten
11 juli: Dag van de  klederdrachten
18 juli: Dag van het dier
25 juli: Dag van de dans
1 augustus: Dag van de muziek
8 augustus: Gastdag in de open lucht
15 augustus: Dag van het kind
22 augustus: Ringstekerij

29 augustus : Verzameldag

5 september : Feestelijke slotdag
 

Westfriese markt Schagen Westfriese markt Schagen